BEEMTE BROEKLAND

frits bouwmeester

frits bouwmeester

De familie van Frits woont al meer dan 200 jaar op precies dezelfde plek. Hij heeft een streekmuseum, De Gruune Schure, waarin hij alles verzameld over de omgeving. Voor het museum gaat Frits zelf opzoek en ook mensen uit de omgeving komen vaak mooie historische dingen brengen. Frits zorgt ervoor dat alles goed bewaard blijft.

Frits schreef het boek, Trugge Kieken, over de geschiedenis van Beemte Broekland en Wenum. Dankzij zijn initiatief is ook het monument ter nagedachtenis aan de bizarre noodlanding van een bommenwerper tijdens WOII gekomen. Voor zijn inzet voor de gemeenschap Beemte Broekland heeft Frits een lintje ontvangen.

Frits heeft alles wat mij zo aantrekt aan het dorpsleven. Ik kijk graag terug in de tijd naar hoe de mensen leefden. Welke beroepen ze hadden, hoe ze die uitvoerden en vooral hoe ze met elkaar omgingen. Er werd meer geleefd met de natuur, er was meer respect en veel minder stress. Ik denk niet dat vroeger alles beter was, maar veel dingen wel.

Een lintje voor… Frits Bouwmeester uit Beemte Broekland. De burgemeester van Apeldoorn verraste de duizendpoot even na het middaguur met het blije nieuws. Bouwmeester krijgt zijn lintje, vanwege zijn inzet voor de gemeenschap. En dat laat hem niet onberoerd.

OVERZICHT VAN DE EXPOSITIE
KLIK OP EEN FOTO