met ingang van 1 januari 2024 stoppen de activiteiten van het online museum.

De foto’s zijn dan te bekijken in de fotogalErij van Apeldoorn Photo

pierre pinkse

DUBBELPORTRET

samengestelde beelden als kleine verhaaltjes

dubbelportret

Pierre Pinkse vertelt in zijn samengestelde beelden kleine verhaaltjes. De inspiratie vindt zijn oorsprong in het dagelijks leven, maar wordt met een twist gebracht. Het begint vaak met een woord, een gezegde of een actuele situatie, waar hij verder op fantaseert en zo ontstaan de beelden. Hij fotografeert een situatie waarin hij zelf meermalen als model optreedt. De communicatie tussen de modellen en de gezichtsuitdrukkingen dragen bij aan het begrip van het verbeelde.

De meeste foto’s spreken voor zichzelf, soms moet je even langer kijken om de clou te pakken, maar humor zit er altijd wel in. Pierre is een fanatiek Photoshopper. Zonder dat gereedschap zouden deze samengestelde beelden niet gemaakt kunnen worden. Zijn huis, werkkamer en de natuurlijke omgeving dienen als studio.

Deze expositie bestaat uit 18 dubbelportretten. Bij elke foto geeft Pierre persoonlijk commentaar.

Podcast: De fotoluisteraar met Pierre

Luister naar de podcast met Pierre en ontdek de ontwikkelingen die hij als fotograaf heeft doorgemaakt op weg naar het creëren van zijn unieke dubbelportretten. Hoe is het allemaal begonnen en welke waardevolle tips heeft hij voor het maken van een geweldig dubbelportret? Laat je inspireren en leer van zijn expertise!

ONTDEK JE EIGEN DUBBELPORTRET

Ben jij geïnspireerd geraakt door de fascinerende expositie van Pierre? Waarom zou je niet je eigen dubbelportret creëren? Speciaal voor deze unieke tentoonstelling zal Pierre persoonlijk commentaar geven op alle ingezonden werken. En het mooiste is, jouw foto wordt een waardevol onderdeel van deze groeiende collectie. Mis deze kans niet en doe mee!  > Lees meer