met ingang van 1 januari 2024 stoppen de activiteiten van het online museum.

De foto’s zijn dan te bekijken in de fotogalErij van Apeldoorn Photo

BOMEN VOOR JOU – TOP 10

Familie Steenbergen

De Denne

In 1923 kocht Antoon (‘Lammert’) Driessen een perceel dennenbos aan de Hessen-Allee. Toen hij het in de jaren daarna stukje bij beetje had ontgonnen, besloot hij om één den niet te rooien. Vanaf die tijd is de plek, ‘onder de denne’, altijd een plaats van rust en uitrusten gebleven. Als er gewerkt werd op de akkers kwam de vrouw van Driessen er een koffiekan en brood brengen. Ook later, toen het hele gezin moest meehelpen op de akkers, was de schafttijd tientallen jaren onder de den.

Haarpin

Als al het werk gedaan was, sloeg Driessen onder de den een haarpin in de grond voor het haren van de zeis. Het hardgetreden pad was er de ideale plek voor. Buren en kennissen kwamen er voor een praatje, passanten luchtten onder de boom hun hart.

Voor de bomenexpositie schreef Antoon Driessen, zoon van ‘Lammert’, het onderstaande stukje over de den achter in de wei, binnenkort een nieuwbouwlocatie. Sinds vier jaar wonen wij in de boerderij van de familie Driessen en genieten met onze kinderen en vele omwonenden elke dag van deze markante dennenboom.

De den die alles zag. De den die zeker een eeuw lang alles heeft gehoord.
Als die den eens praten kon.
Het is maar goed dat die den niet praten kon; niet praten kan.

De Denne