/ exposeren

Interesse om te exposeren in het online museum?
Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

INFORMATIE VOOR FOTOGRAFEN

Leuk dat je interesse hebt om te exposeren in het online foto Museum Apeldoorn (MUAP). Hier vind je een beschrijving van de uitgangspunten. Elke expo bestaat uit drie onderdelen, die met elkaar het verhaal vertellen.

EEN

Een expositie bestaat uit een serie van ongeveer 10-20 foto’s en vertelt één verhaal. Dit aan de hand van een thema en/of een maatschappelijk relevant onderwerp (in de breedste zin van het woord). Het moet de bezoeker tot nadenken aanzetten en ik wil graag meer bieden dan alleen het bekijken van mooie foto’s. Je bent een persoon, met opvatting en gebruikt foto’s om te vertellen met de wereld.

TWEE

Bij voorkeur wordt elke foto voorzien van een audiofragment, ingesproken door jou. Kan gaan om een korte toelichting of overdenking. Het fragment is ongeveer 1-2 minuten. Je kan dit opnemen met je mobiele telefoon. 

DRIE

Naast de expositie maak ik graag een podcast. Daarin ga ik samen met jou op zoek naar het verhaal achter de expositie. Passie, waarom dit project en werkwijze komen o.a. aan bod. Podcast wordt onder de naam ‘De Fotoluisteraar’ gepubliceerd op de website, Spotify en Podbean.

Lijkt je dat wat? Neem dan contact op.

 

FOTOFESTIVAL 2023

Van 24 september tot 29 oktober 2023 organiseert Apeldoorn Photo de zesde editie van het grootste tweejaarlijks fotografie festival in Apeldoorn. 

Een mooie gelegenheid om te exposeren in het MUAP.

Wil je er zeker van zijn dat er voor jou een plek beschikbaar is, neem dan contact op, voor meer informatie.

Goed om af te spreken

Ik hecht aan duidelijkheid voor ons allebei. De drie uitgangspunten hierboven vormen de basis. Daarnaast goed om de onderstaande zaken met elkaar af te spreken:

Op een rijtje

 • Expositie wordt online gepubliceerd in het MUAP. Standaard is dit 3 maanden. Daarna gaat de expositie naar “Het Museum Depot” en blijft daar te bekijken
 • Serie is nog niet eerder online gepubliceerd
 • Tijdens de expo-periode van drie maanden, zal de serie niet elders gepubliceerd worden
 • Fotograaf maakt een korte bio bij de expo met portretfoto
 • Foto’s in de expo zijn origineel werk en blijven altijd eigendom van de fotograaf
 • Fotograaf heeft, indien nodig, schriftelijke toestemming van geportretteerden en is daar zelf verantwoordelijk voor
 • In overleg zorgen wij voor de juiste audiobestanden en plannen wij de podcast
 • Foto’s met een politiek, porno, racistische thema’s zijn uitgesloten voor een expositie
 • Vanuit het museum zullen wij de exposities promoten via onze sociale media. Ook de fotograaf zal zijn/haar sociale media gebruiken ter promotie van de expositie
 • MUAP is verantwoordelijk voor de planning en (technische) inrichting van de expo van beeld en geluid. Dit in afstemming met de fotograaf.
 • Kosten voor het gebruik van het museumplatform zijn eenmalig € 25,00

Ik kijk uit naar onze samenwerking.

Bart van Uitert | MUAP