met ingang van 1 januari 2024 stoppen de activiteiten van het online museum.

De foto’s zijn dan te bekijken in de fotogalErij van Apeldoorn Photo

aerjan boots

elementen van bestaan

leven – vuur – lucht – water – aarde – dood

Verbeelding van het bestaan, van leven tot dood

Naast Leven en Dood wordt het bestaan weergegeven in de vier elementen: Water, Lucht, Aarde en Vuur. Hierbij is dat ieder beeld opgebouwd is uit een enkel object.

AERJAN BOOTS

Al 15 jaar houd ik mij bezig met fotografie. Hierin heb ik een aantal cursussen en opleidingen gevolgd, GSA Hilversum, Stichting Statief Utrecht en de Foto Vakschool te Apeldoorn. Ook heb ik deelgenomen aan een aantal tentoonstellingen in Hilversum.

Ik heb mij ontwikkeld tot een studio fotograaf. Objecten en stillevens is wat ik het liefste fotografeer. Het stilleven vat ik breed op, hierdoor kan ik foto’s maken die in mijn hoofd zijn ontstaan. Zoals bij deze serie voor ‘ In de beperkingtoont zich de meester’, waarbij slechts met een enkel voorwerp de foto is samengesteld.

De fotografie van Aerjan Boots kenmerkt zich door de opbouw van verschillende beelden. Het eindresultaat heeft hij vaak al in zijn hoofd. Hij neemt ons mee in zijn werkwijze. De zoektocht naar de juiste elementen en de techniek om deze met veel zorgvuldigheid en aandacht te componeren tot een nieuw beeld.