nu te zien in het museum

/ actueel

DUBBELPORTRET

PIERRE PINKSE

Pierre Pinkse vertelt in zijn samengestelde beelden kleine verhaaltjes. De inspiratie vindt zijn oorsprong in het dagelijks leven, maar wordt met een twist gebracht. Het begint vaak met een woord, een gezegde of een actuele situatie, waar hij verder op fantaseert en zo ontstaan de beelden. Hij fotografeert een situatie waarin hij zelf meermalen als model optreedt. 

INSIDE THE OUTSIDE

FOTOCHALLENGE

Als aanvulling op de tentoonstelling ‘Inside the Outside’ organiseerde CODA samen met Apeldoorn Photo een fotochallenge. De opdracht voor de fotochallenge was om je te laten inspireren door de tentoonstelling. Bekijk de genomineerde inzendingen en de prijswinnaars.

CONTACT

SAM WARNAAR

Tegenwoordig worden we blootgesteld aan veel prikkels en staan we constant ‘aan’. Een mobiele telefoon creëert een continue drang naar menselijk contact en bevestiging. Ik ervaar dit dagelijks wat heeft geresulteerd in mijn project ‘Contact’. Voor mijn project ben ik drie keer een week weggegaan van alle sociale contacten: drie weken zonder menselijk contact.

‘GEDULD’

JEROEN TAALMAN / HANZ MIRCK

Eenzaamheid is niet verbonden zijn. Of wel maar zonder contact. Maakt je dat juist creatief? Of raak je in jezelf gekeerd? Wees niet bang. Wij zagen je en namen de tijd voor je. Geduld is een schone zaak.

‘Het Griftdal in koffie’

ADRIAAN HOLSAPPEL

Sinds een aantal jaren heb ik analoge fotografie weer opgepakt en ben ik geïnspireerd  geraakt door fotografen die hun werk op bijzondere manieren ontwikkelen.

In deze corona tijd ben ik alternatieve ontwikkelprocessen eigen aan het maken. Ditmaal heb ik een Konica C41 film die over datum was en fomapan 120 zwart-wit film ontwikkeld in koffie en beekwater uit de Grift. Met deze verschillende filmtypes heb ik o.a. studies gemaakt van flora en landschappen rond de Grift.

‘MOOI VOLK’

SVEN SCHOLTEN

Struinend door de Apeldoornse dorpen ga ik op zoek naar mensen die een podium verdienen. Ik fotografeer hen die net even wat anders zijn, die buiten de lijntjes kleuren. Die mij inspireren en intrigeren.